Sült bárány recept

Sült bárányt ritkán esznek hazánkban, lehet, hogy a borsos ára miatt, vagy egy rossz emlék miatt, mikor nem jól lefaggyúzott bárányt ettek, Ez utóbbival én is így voltam, tanulság, le kell faggyúzni a bárányt, hogy finom legyen az íze. Különböző bárány részeket sütök, bárányszűz, bárányborda és báránycomb is kerül terítékre. Rozmaringos burgonyával és vargányás rizottóval tálalom a sült bárányt. Igazi fejedelmi lakoma, bátorítalak, hogy próbáld ki!

Sült bárány recept:
1 kg szűz és borda
1 kg comb
sütéshez való olívaolaj
vad fűszerkeverék

4-5 szál rozmaring

Rozmaringos krumpli:
1 kg krumpli
sütéshez való olívaolaj

4 szál rozmaring

Vargányás rizottó
1 l víz
1 leveskocka
250 g rizottó rizs
300 g vargánya
1 kisebb hagyma
50 g vaj

0,5 dl száraz fehér bor
fehérbors
60 g parmezán
1 csokor petrezselyem

elérhetőségek:
egeszsegesebbreceptek@gmail.com
https://www.instagram.com/egeszsegesebb_receptek/

Vélemény, hozzászólás?