Pihe-puha, SAJTOS, SONKÁS KIFLI 🌟🥐 recept!

Puha sajtos, sonkás kifli recept:

Tangzhong recept:

-2 ek liszt
-6 ek víz

Ebből zselés, vizes rántás főzünk és hagyjuk kihűlni.

A tésztához:

-500 g liszt (lehet csak finomliszt vagy keverve rétessel)
-1,5 csapott kk só
-2 csapott ek cukor
-1 tasak porélesztő (7g)
-3 ek olaj azaz 60 ml
-3 dl langyos tej
-hideg tangzhong (az összes amit előkészítettünk)
-töltéshez sonka
-töltéshez sajt
-kenéshez tojás
-szóráshoz magvak

Elkészítjtük és kidolgozzuk a tésztát (akár kézzel akár géppel). Olajos edényben hagyjuk 60-90 percig kelni. Ezután kinyújtjuk nagyjából kör formára és 8 részre vágjuk. A cikkelyeket betöltjük sonkával és sajttal, majd feltekerjük őket, lágy a tészta, de sütés után szépen igazodnak, tepsire rakjuk majd tojással kenjük és magvakkal szórjuk a tetejüket. Sütés előtt 1 órát kelesztjük. 200 fokos sütőben 18 percig sütöttem, így barnábban lettek. De 180-190 fokon 20-22 percig is süthetjük őket. Sokáig puha és a levegős marad a tészta.

Technika a videóimban:

Kamera: Panasonic Lumix G7 + iPhone xs

Objektívek: 12-60mm és egy 25mm + 30mm F2.3 macro
Mikrofon: Rode VideoMic Me átalakítóval és egy BOYA BY-M1
Állvány: Manfrotto Pixi mini állvány és egy Hama Star 5 állvány

Zene: http://www.epidemicsound.com/

BLOG: https://tunderkert.blog/
INSTAGRAM: https://instagram.com/ritusracz
FACEBOOK: https://goo.gl/w8datb

Vélemény, hozzászólás?