Padlizsánkrém #recept

Vaslapon vagy parázson minden oldalát megsütve igazi a padlizsánkrém, vagy ahogy Erdélyben hívják vinette. A nagymamám mindig vaslapon sütötte, de én nem tudok vaslapot tenni az elektromos tűzhelyemre, ezért általában sütőben szoktam sütni. Ha sütőben sütitek, akkor érdemes előtte megszurkálni, mert enélkül szétrobbanhat a sütőben. Szoktam alá egy kis alufóliát tenni, mert volt már, hogy kifolyt a padlizsán leve és csúnyán ráégett a tepsire. Sütés után fontos legalább tizenöt percet várni, amíg kihűl. Ha gyorsítani akarjátok a folyamatot, akkor hideg vízben hűtsétek le. Fából vagy műanyagból készült konyhai eszközökkel kell dolgozni a padlizsánnal, mert valaki egyszer azt mondta nekem, hogy a padlizsán megkeseredik ha fémmel érintkezik. Máshol meg azt olvastam a fémtől elszíneződik. Én nem tudom mi történik vele, őszintén szólva mikor villával szurkáltam meg fogpiszkáló helyett és villával nyomkodtam össze a fa kés helyett semmi különöset nem tapasztaltam, de azért jobb az elővigyázatosság.

Itt találjátok a receptet: https://zsuzsireceptjei.com/padlizsankrem/

#mitfozzekma #glutenmentes #padlizsan #krem #glutenmentesrecept #zsuzsireceptjei

Vélemény, hozzászólás?