NEFF recept: Ropogós kenyérrúd

Egy napfényes, de még hűvös tavaszi reggelen finomabbat nehezen tudnánk elképzelni, mint a sütőből frissen kivett, langyosan meleg kenyeret reggelire. Ehhez most egy nagyszerű, magvakkal feltöltött receptet hoztunk nektek!

Alapanyagok:
– 4 dkg rozs és tönkölyliszt
– hántolt napraforgómag
– szezámmag
– méz
– élesztőpor
– chiamag
– mák

1. A liszteket, a mákot, egy csipet sót, az élesztőport és a mézet kb. 2-3 dl vízzel gyúrd egybe. Egy kissé ragadós tésztát fogsz kapni, amit egy konyharuhával lefedve hagyj kelni pár óráig.
2. A megkelt tésztát jól meglisztezett felületen felezd meg, majd a darabokat átforgatva a lisztben hosszúkásan, bagett-szerűen formázd, végül néhányszor csavard is át.
3. A napraforgómaggal, egy kevés mákkal és a szezámmaggal szórd meg a tészta tetejét, majd 180 fokon süsd aranybarnára őket.

Friss zöldségekkel, puha vajjal tökéletes reggeli lesz! 🙂

Vélemény, hozzászólás?