Málnahab recept cukor nélkül | Nyári hűsítő finomság mindenkinek

A nyári nagy melegben nincs is jobb, mint egy finom fagyi vagy tejszínes-gyümölcsös hab. A mai receptben egy igazi hűsítő receptet tudunk nektek bemutatni, amivel garantáltan sikert arathattok a család minden tagjánál!

A recept nagyon egyszerű, igazából mindössze pár hozzávalóra van csak szükség.

200 g friss érett málna
200 ml zsíros tejszín
3-5 sztívia bogyó édesítőszer porrá zúzva
friss citromlé
menta a díszítéshez, esetleg plusz málna ha rétegeket is raktok a pohárba

Ebből a mennyiségből 4 pohárnyi habot tudtok készíteni, és akkor is isteni finom, ha nem raktok málna rétegeket a pohárba. Ha valaki még „hűsítőbb” hatást szeretne elérni, akkor mentát is darabolhat a málnahabba.

Behűtve, vagy csak akár rögtön frissen isteni finom, mi nagyon szeretjük Gabival. Mivel a kertünkben folyton terem a málna, ezért „pusztítani” kell, haha, és a málnahab készítése talán az egyik legjobb dolog, ami készülhet belőle.

Tudom, nem lenne szabad sok gyümölcsöt enni a KETO étrend alatt, és ebben a desszertben elég sok málna van, ami miatt a szénhidrát tartalma egy adagnak már kicsit magasabb (8,3g), de szerintem ha valaki figyeli a makróit, akkor bizonyos nyári napokon beilleszthető az étrendbe! 🙂

1 adag makrói saját számításaim alapján kb. a következők (kb. 265 kcal):
– 8,3g szénhidrát (12%),
– 24,5g zsír (83%) és
– 2,8g fehérje (5%)

#málnahab #recept #cukornélkül

Vélemény, hozzászólás?