Kovászos uborka, koviubi recept

A kovászos uborkát is többféleképpen el lehet készíteni, ebben a videómban az én bevált kovászos uborka receptemet láthatjátok. Igazán egyszerű az elkészítése, így bátorítalak, hogy próbáld ki. Kovászos uborkát az élvezeti értékén kívül, azért is érdemes fogyasztani, mert magas a vitamin és ásványianyag és rosttartalma, valamint rendszeres fogyasztása súlycsökkenést eredményez, így fogyaszt. A kovászos uborkának magas a víztartalma, kalóriaszegény, így beépíthető a diétába. Az erjesztéssel készített kovászos uborkában jótékony baktériumok keletkeznek, melyek hatékonyak a bélflórára és segíti a gyomor egészséges működését.

Kovászos uborka recept (2 literes üvegben):
80 dkg kovászolni való uborka (kb 6-8 cm-es)
1 csokor kapor
1 l víz
1 ek só (konyhai nem jódozott)
1 tk ecet (10%-os)
egy kis kenyérvég

elérhetőségek:
egeszsegesebbreceptek@gmail.com
https://www.instagram.com/egeszsegesebb_receptek/

zene:
https://www.youtube.com/watch?v=oLBwyHv1IBk />https://www.youtube.com/watch?v=hExrCWx2Wr4

Vélemény, hozzászólás?