Kókuszos és kakaós linzer csokoládéval töltve – Gábor a Házi Pék karácsonyi recept ajánlata

A linzer az egy olyan sütemény, amit semmiképpen sem szerettem volna ebben az évben kihagyni a karácsonyi ajánlataim közül, viszont nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy milyen ízben, ízekben készítsem és mivel is töltsem meg, annak érdekében, hogy egy picit elrugaszkodjak a jól megszokott alap receptektől és egy picit más formában is be tudjam mutatni ezt a süteményt. Hát így születtek meg a kókuszos linzerek tejcsokoládéval és a kakaós linzerek fehér csokoládéval töltve, lányom nagy örömére, aki alapvetően nem rajong a linzerekért, de ezeket hamar eltűntette. Valóban nagyon jól sikerültek, szeretettel ajánlom mindenkinek!

További receptekért és információkért érdemes feliratkozni YouTube csatornámra, illet kedvelni a Facebook oldalamat, ami az alábbi link alatt érhető el:
https://www.facebook.com/gaborahazipekhivatalos

Gábor a Házi Pék Receptgyűjteménye Weboldalam:
gaborahazipek.hu

Alaptészta Recept:
BL55 Finomliszt: 400g
Porcukor: 130g
Vaníliás cukor: 1 cs.
Sütőpor: 1 cs.
Vaj/Margarin: 220g
Tojás: 1db
Tejföl: szükség esetén egy kevés

A tészta felezése után
a kókuszos tésztához 25g kókuszreszelék
a kakaós tésztához kevés porcukor (1 tk.) és 3-4 tk. holland kakaópor

A töltéshez 12 db-hoz kb. 150g fehér és 150g tejcsokoládé

Az elkészítés menete:
1. Alaptészta dagasztása
2. Tészta felezése, kókuszos és kakaós tészta készítése
3. Hideg pihentetés (Hűtőszekrény): 30 perc
4. Linzerek szaggatása, a felének a közepét is szaggatni kell, a másik felét telibe hagyni
5. Sütés: 180C°-ra előmelegített sütőben 13-17 percig
6. Csokoládék olvasztása gőz felett
7. A teli linzerek bekenése csokoládéval, majd a kilyukasztott párjukkal való összetapasztás, a középső lyukas rész feltöltése csokoládéval

Vélemény, hozzászólás?