Képviselőfánk recept /TT/

Hozzávalók (10 – 12 db):
Égetett tészta:
– 12 dkg finomliszt (BL55)
– 10 dkg margarin (Rámát használtam)
– 1 dl víz
– 3 db L- es tojás
– 1tk kristálycukor ( elhagyható)
– 1 csipet só
Használhattok zsíradékként margarin helyett akár vajat, napraforgó olajat, zsírt is, de állagában és ízében a tészta változhat!

Sütés: alsó + felső 210 fokon 20 perc és még 180 fokon 15 – 18 perc

Sárgakrém:
– 0,5 Liter tej (2,8-as)
– 7 dkg finomliszt ( BL55)
– 4 db L- es tojássárgája
– 1 tasak vaníliás cukor
Ezeket sűrűre befőzzük !
Majd 4 db L – es tojásfehérjét 13 dkg cukorral keményre felverünk és
még forrón összekeverjük a befőzött krémmel! :-))
Készíthetitek a krémet vaníliás pudingporral , ha gondot okoz a liszt.
(a pudingporból is mehet a 7dkg.:-)Az elkészítési mód megegyezik.

Tejszínhab a krémre:
– 0,5 liter tejszín (én Parmalat 33%-ost használtam)
– 4 dkg porcukor
– 2 tasak habfix

Ha tetszett a videó , ne felejts el egy Like-ot nyomni, megosztani és feliratkozni! Köszi TT😉

Ha értesítést szeretnél kapni a csatornától az új videókról, koppints a harangikonra!

Vélemény, hozzászólás?