Karácsonyi Bejgli recept 5 percben – Gábor a Házi Pék

Ebben a videómban szeretném egy igazán finom és gyönyörű kifejezett karácsonyi süteménnyel folytatni a karácsonyi ajánlataimat. Remélem nektek is tetszik és kipróbáljátok a receptem.
A recept 1db diós és egy darab mákos bejglinek az elkészítésére szól, melyek súlya kb. 550-600g darabonként.

A recept részletes bemutatása az alábbi linkre kattintva érhető el:
https://www.youtube.com/watch?v=5k44pzW_53w />

Facebook:
https://www.facebook.com/gaborahazipekhivatalos/

Weboldal:
https://gaborahazipek.hu/

Kiváló minőségű sütő és egyéb konyhai eszközök barátságos áron, sok esetben kedvező akciókkal a Konyha Királyságnál! Az alábbi linkre kattintva keressétek fel a webshop-ot:
https://www.konyhakiralysag.hu/

Tészta Receptje:
BL55 Finomliszt: 350g
Friss élesztő: 7g, vagy szárított élesztő: 2g
Porcukor: 42g
Só: 3g
Tojássárga: 2db
Vaj/Margarin: 140g
Tej: 80-120ml

————————————————–
Szaftos Máktöltekék Recept:
Darált mák: 85g
Vaníliás cukor: 1cs.
Cukor: 80g
Tej: 130ml
Mazsola: 50g
Citromhéj: ízlés szerint
Citromlé: ízlés szerint

Vagy biztonsági (repedésbiztos) Máktöltelék recept:
Darált mák: 115g
Vaníliás cukor: 1cs.
Cukor: 80g
Tej: 100ml
Mazsola: 55g
Citromhéj: ízlés szerint
Citromlé: ízlés szerint
———————————————-

Szaftos Diótöltelék Recept:
Darált dióbél: 115g
Cukor: 75g
Víz: 115ml
Mazsola: 50g
Citromhéj: ízlés szerint

Vagy biztonsági (repedésbiztos) Diótöltelék recept:
Darált dióbél: 125g
Cukor: 90g
Víz: 75ml
Mazsola: 55g
Citromhéj: ízlés szerint
————————————————
Töltelékek elkészítése:
Máktöltelék: A tej és a cukor összefőzéssel történő sűrítése, majd a darált mák hozzáadásával további pár percig történő főzése, majd a legvégén a többi összetevő hozzáadása. A mazsola lehet rumba áztatott, majd átszűrt mazsola.
Diótöltelék: A víz és a cukor összefőzéssel történő sűrítése, majd a darált dió hozzáadásával további pár percig történő főzése, majd a legvégén a többi összetevő hozzáadása. A mazsola lehet rumba áztatott, majd átszűrt mazsola.

+ Szükséges még 1db tojás a kenéshez.

A recept további folytatása az elkészítés pontos menetével az alábbi link alatt található részletes recept videó alatt megnyitható leírásában megtalálható:
https://www.youtube.com/watch?v=5k44pzW_53w />
A videóban felhasznált zene forrása:
https://tunetank.com/tracks/3353-happy-christmas/

Vélemény, hozzászólás?