Hortobágyi csikósleves recept a Rónay Kúriából

▶IRATKOZZ FEL ITT▶▶▶ http://bit.ly/2HvH5Xq ◀◀◀
Hortobágyi csikósleves recept a Rónay Kúriából
(palóc leves, vagy betyárleves recept, egy kicsit újragondolva)

Hozzávalók:

-sertés zsír
-vöröshagyma
-só
-bors
-pulykacomb (bármilyen más hússal helyettesíthető)
-fokhagyma
-lecsó
-liszt
-gyökér, répa
-gomba
-zöldbab
-kapor
-őrölt paprika
-tejföl
-füstölt házikolbász
-csipetke vagy galuska

Szöllősi István szakács hortobágyi csikóslevesnek nevezte el az éttermük egyik kedvenc levesét, egytálételét. Lehet azon vitatkozni, hogy a csikósok milyen ételeket, leveseket ettek anno, de abban biztosan igaza van a séfnek, hogy az egész napos kemény lovaglás megkövetelte a kiadós, kalóriadús étkezéseket.
Az sem véletlen, hogy ez a csikósleves emlékeztet a palóclevesre vagy éppen a betyárlevesre. De hol is van az előírva, hogy közismert recepteket ne gondolhatnánk újra és ne újíthatnánk meg a megszokott és néha már kissé megunt recepteket, ételeket.
Ne tessenek tehát törődni a negatív hozzászólásokkal, nézzék meg a receptvideót és próbálják ki a látottakat, ha úgy látják jónak akár változtatnak is a hozzávalókon és az elkészítés módján. De azért csak óvatosan a mákkal. 😀

Vélemény, hozzászólás?