Grillezett sajtok sárgadinnyével – recept a Fehértói Halászcsárdából

A nyár egyik kedvenc gyümölcse a sárgadinnye, mely elő vagy főételekhez, húsok, sajtok mellé is kitűnően párosítható.
Kádár Németh Matild és Frank Zsolt mesterszakácsok a Fehértói Halászcsárda teraszán háromféle sajtot (kecskesajt, cheddar sajt, halloumi sajt) kesudiós kéregben és sárgadinnyét grilleznek.
http://www.torzsasztal.com

Grillezett cheddar, kesudió kéreggel, grillezett sárgadinnye gerezddel
Hozzávalók:

cheddarsajt: 1,6 kg
kesudió: 0,12 kg
zöldbors: 3-4- szem
olívaolaj: 0,2 L
kakukkfű: 4 – 5 ág
sárgadinnye: 1,6 kg
citromfű: 4 – 5 levél
A sajtokat daraboljuk fel a megfelelő méretűre, szórjuk meg a frissen durvára őrölt borssal, tegyük közéjük a kakukkfű ágakat, tegyük egy jénai tálba, és öntsük rá az olíva olajat majd egy éjszakára tegyük hűtőbe. Sütés előtt húzzuk le róla a pácot, szórjuk meg a durvára vágott dióbéllel és mind két oldalát süssük aranybarnára. A sárgadinnyét hámozzuk meg és tegyük a sajtok mellé, ugyan is annyi idő elég neki is mint a sajtszeleteknek, és tálaláskor szórjuk meg az egészet durvára vágott citromlevéllel.

Vélemény, hozzászólás?