Görög muszaka recept | A klasszikus görög rakott muszaka recept

Amikor először jártunk együtt Görögországban (Sarti, Thessaloniki), akkor beültünk egy tengerparti tavernába, és muszakát ettünk. Még mindig emlékszem, hogy ott ültünk a kis kék-fehér székeken, a tengerparti homokon, a tenger hullámai csak pár méterre tőlünk. Lassan ránk esteledett, és együtt néztük a csillagokat, hallottuk a tenger zúgását, és ettük a finom muszakát görög salátával.

Azóta már többször ettünk muszakát Görögország más részein is, pl. Krétán és Athénban is, náluk is igaz a szokás, hogy ahány ház annyi szokás. Nekünk a videóban bemutatott görög muszaka recept ízlett a legjobban, Gabi még görög éttermi tapasztalatai alatt leste el a görög főzési tudományát, ami ebben a videóban is benne van.

Ami miatt igazán finommá válik a muszaka az a húsos ragu készítésekor belerejtett fahéj, és a krumplikra szórt kakukkfű. Attól lesz igazán finom, hogy minden alapanyag kicsit elő van sütve, így hamarabb meg is sül, és tuti nem szárad ki semmi sem!

Ti esetleg másképp ismeritek a muszakát? Mit csináltok másképp? Írjátok meg nekünk kommentben!

🌺 Támogass bennünket Patreonon! Nézd meg, miket adunk a cserébe hálánk jeléül: 🎁
https://www.patreon.com/ketvilagkozt

#muszaka #görögország #görögrecept

Vélemény, hozzászólás?