FOOD HAUL 🍓🍅🍋 és háztartási dolgok + receptek – raffaello golyó és kimbap recept!

Ázsiai receptes videóm – https://youtu.be/rfQ2e7criIo

Raffaello golyó receptje – https://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/bonbonok/raffaello-golyo? />
Kimbap recept:

Kimbaphoz a rizst ebből a videóból tanultam – https://youtu.be/5JZs0wNKYY4

-500 g kerek szemű rizst 5x átmostam majd pedig másfélszeres vízben feltettem főni (lehet előtte a vízben pihentetni 30 percet, de én nem szoktam). Amikor forrásba kezd akkor a lángot a legalacsonyabb fokozatra teszem és fedővel a tetején addig főzöm, míg a víz teljesen el nem párolog. Ezután átkavarom és jöhet az ízesítés. Enyhén sózom, szezámmaggal hintem meg valamint rakok bele 4-5 ek szezámolajat. Közben lehet kóstolgatni, hogy nektek mikor ízlik a legjobban, lefedva hagyom felhasználásig.

A rizst a lapokba akkor töltöm bele, amikor kézzel már hozzá lehet érni, tehát nem forró, de nem is hideg. Spatulával vagy kézzel lehet belelapogatni. Tölthetünk bele bármit, amit csak szeretnénk. Én vékonyra szelt répát, spenótos tojást és bulgogit tettem bele. De más zöldségeket, húsféléket (virsli) is tehetünk bele. 10-20 percig pihentetem a feltekert kimbappokat, majd pedig éles késsel 1-1,5 cm szeleteket vágok belőlük. Frissen a legfinomabb, de hűtőben pár napot tökéletesen elvan. Szójaszószos mártásba tudjátok őket mártogatni, de magukban is finomak.

Bulgogi recept:

-700-800 g vékonyra szelt sertésszűz
-1 vöröshagyma nagyobb darabokra szelve
-3-4 szál újhagyma vékonyra szelve
-3-4 gerezd fokhagyma
-1 hüvelyujjnyi gyömbér reszelve
-2 ek cukor
-1 ek koreai chili pehely/por vagy pedig pici más fajata chili, nem akarjuk hogy ehetetlenül erős legyen és a színe miatt lehet egy pici pirospaprikát is adni hozzá
-3 ek szójaszósz
-3 ek halszósz
-3 ek szezámolaj
-1 ek szezámmag
-só és bors ízlés szerint

A bekevert húst azonnal süthetjük, de egy estét pihentetve még jobb. Nagy wokban, vagy más nagyobb méretű serpenyőben érdemes sütni, de csak anynit, hogy ne fedjék egymást a húsok. Nagy lángon sütjük, de nem pároljuk. 8-10 perc alatt elkészül. Rizzsel vagy tésztával is nagyon finom. De kimbap tölteléknek is szuper!

Technika a videóimban:

Kamera: Panasonic Lumix G7 + iPhone xs

Objektívek: 12-60mm és egy 25mm + 30mm F2.3 macro
Mikrofon: Rode VideoMic Me átalakítóval és egy BOYA BY-M1
Állvány: Manfrotto Pixi mini állvány és egy Hama Star 5 állvány

Zene: http://www.epidemicsound.com/

BLOG: https://tunderkert.blog/
INSTAGRAM: https://instagram.com/ritusracz
FACEBOOK: https://goo.gl/w8datb

Vélemény, hozzászólás?