CUKORSOKK | Pavlova torta tejszínkrémmel és nyári gyümölcsökkel recept | Nosalty

FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas

A habcsókok királya a tejszínnel és bogyós gyümölcsökkel megkoronázott Pavlova torta. Ez az egyik kedvenc desszertünk, nálunk mindenki hatalmas rajongója, bármilyen formában készüljön is – egyszerűen odáig vagyunk a kinézetéért, az ízvilágáért és a benne lévő textúrákért. A többi habcsókkal ellentétben a Pavlova ecettel és kukoricakeményítővel készül, tehát a végeredmény kívülről ropogós, belül pedig kissé ragacsos és puha. Tejszínkrémmel, valamint változatos, leginkább bogyós gyümölcsökkel tálalják, hiszen a savanykásabb gyümölcsök kitűnő kontrasztot alkotnak az édes habcsókkal.

A mutatós desszert nevét Anna Pavlováról, korának legnagyobb balerinájáról kapta, aki az 1920-as években a világ minden táján fellépett. Azt viszont senki nem tudja pontosan, hogy maga a receptúra Ausztráliából vagy Új-Zélandról származik-e. Az új-zélandiak szerint egy országukbeli nagynevű séf alkotta meg, amihez az inspirációt a művésznő balettszoknyája, azaz tütüje adta. Az ausztrálok legendás verziója szerint viszont egy nyugat-ausztráliai étterem vendége állapította meg a desszertet megkóstolva, hogy az olyan könnyed, mint az orosz művésznő. Egy biztos: a desszert megálmodójának múzsája Anna volt.

Recept: https://www.nosalty.hu/recept/pavlova-torta-tejszinkemmel-nyari-gyumolcsokkel

Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty

Vélemény, hozzászólás?