Csirke cordon bleu, gesztenyés burgonyapürével és párolt zöldbabbal recept | Nosalty

FELIRATKOZÁS: http://bit.ly/NoSalty-feliratkozas

A cordon bleu egy igazán népszerű és klasszikus húsos fogás, melyet a világon mindenhol ugyanúgy készítenek. Nevét a francia Szentlélek-lovagrendről kapta, melynek tagjai a Szentlélek-keresztet kék szalagra fűzve viselték a nyakukban. E nemes lovagokat pompázatos lakomákkal ünnepelték, így a kék szalag később gasztronómiai fogalommá vált, mely mindig valamilyen gazdag és előkelő fogást jelöl. Ez a ropogós, aranybarna panírban kisütött rolád sonkával-sajttal töltve, feltekerve készül. Eredetileg borjúhús kerül bele, de csirkemellből is nagyon közkedvelt. Számos fagyasztott verziójával találkozhatunk szupermarketek hűtőiben, de ezeket soha, ismétlem, soha ne merjük cordon bleu-nek nevezni – hacsak nem az életünk múlik rajta, ne is vásároljunk ilyeneket. Készítsük el inkább magunk, hiszen rendkívül egyszerű, és a panírozást leszámítva még viszonylag gyors is. Ez a fogás az utóbbi esztendőkben mintha kicsit kiment volna a divatból, pedig szuperjó kaja. Nálunk minden évben az ünnepi asztal egyik csodás főétele. Belül a nyúlós sajt és a szaftos csirke, kívül a ropogós panír…isteni! Tálaljuk számunkra kedves körettel, és fogyasszuk egészséggel!

Recept: https://www.nosalty.hu/recept/csirke-cordon-blue-gesztenyes-burgonya-purevel-es-parolt-zoldbabbal

Nosalty Magazin – http://nosalty.hu
Facebook – https://www.facebook.com/NoSalty
Instagram – https://www.instagram.com/nosalty
Twitter – https://twitter.com/NoSalty
Pinterest – https://hu.pinterest.com/nosalty

Vélemény, hozzászólás?