BORJÚTÜDŐ CZITROMMAL – RECEPT Frank Sándor mesterszakácstól

http://www.torzsasztal.com/frankosagok/receptek.html
Kádár Németh Matild, Frank Sándor és Frank Zsolt mesterszakácsok egy 120 éves szakácskönyvet vettek elő a Venesz díjas mesterszakács szakácskönyv gyűjteményéből, mely 1898-ban jelent meg Magyar Nemzeti Szakács Könyv címmel, melyet Stettner Károlyné írt.
A Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin számára a Roosevelt téri Halászcsárda Dankó pincéjében négy, a szakácskönyvben található receptet készítettek el a Szegedi VTV műsorának kamerái előtt. Az eredeti receptekhez képest minimális változtatásokat csináltak a séfek, tehát nyugodtan nevezhetjük autentikus recepteknek.

„A tüdőt dió nagyságú darabokra vágva, a szívet hosszúra metélve s a gégét vékony karikára aprítva, tisztára megmossuk. Ezután forró sós vízben puhára főzzük. Habját folyvást szedvén és csak annyi levet hagyunk, rajta ami ellepi. Ha ötnegyed óráig főtt, úgy híg sárga rántást készítünk, benne ½ vereshagymát sárgítunk s a tüdőt berántva adunk hozzá 1 czitrom reszelt héját és a levét, meg egy kis késhegynyi törött sáfrányt. Még egy kissé felfőzzük és készen van a becsinált.” Így szól az eredeti recept.

Vélemény, hozzászólás?