#93 – Képviselőfánk recept – Hungarian creamy donuts

Képviselőfánk recept – Hungarian creamy donuts – Ezúttal a Képviselőfánk receptjét elevenítettük fel a konyhánkban. Hogy aztán mitől lett képviselő ez a fánk? Írjátok meg a komment szekcióban!
A tények a sütiről: egy szenzációsan finom égetett tészta elhalmozva vaníliás krémmel és tejszínhabbal. Mi imádjuk!
Az elkészítésről pár aranyszabály:
1. a lisztet a tészta összeállításánál egyszerre (!) tegyük a felforrt olaj-víz keverékhez
2. ne nyitogassuk a sütőt sütés közben!
3. a tojásfehérjét, ill. a tojássárgáját csak addig hőkezeljük, amíg besűrűsödik, ne tovább, ne készítsünk rántottás krémet 🙂 pld. a fehérje nálunk is picit túlment, ettől lett kicsit úgymond „ikrás”, de ez nem ront az élvezeti értéken 🙂
4. pontosan, mérleggel, űrmérővel mérjük ki a mennyiségeket!
5. ne legyünk türelmetlenek, mindig hagyjuk kihűlni a részegységeket!

Hungarian creamy donuts – a sensationally delicious burnt dough stacked with vanilla cream and whipped cream. We love this version!

Hozzávalók:

Égetett tészta:
– 150 ml víz
– 150 ml olaj
– 150 g liszt
– csipetnyi só
– 1 csomag vaníliás cukor
– 4 db „M”-es méretű tojás

Krém:
– 6 tojás
– 2 csomag vaníliás cukor
– 4 ek liszt
– 6 ek cukor
– 400 ml tej

Tejszínhab:
– 4 dl habtejszín
– 1 tasak habfixáló

Ingredients:

Dough:
– 150 ml water
– 150 ml cooking oil
– 150 g white flour
– a pinch of salt
– 2 oz vanilla sugar
– 4 „M”-size eggs

Cream:
– 6 eggs
– 4 oz vanilla sugar
– 4 tbsp flour
– 6 tbsp sugar
– 400 ml milk

Whipped cream:
– 400 ml Whipping cream
– 10 g (.35 oz) whipped cream stabilizer

Our Patreon: https://www.patreon.com/tsabeekitchen/
—————————————————————————————-
Our Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/tsabeekitchen/
Instagram: https://www.instagram.com/tsabeekitchen/

Vélemény, hozzászólás?