Tepertős pogácsa recept | Töpörtyűs pogácsa | Töpörtős pogácsa

Ebben a videóban a tepertős pogácsa (töpörtyűs pogácsa, töpörtős pogácsa) elkészítését mutatjuk be.

Ha szeretnél értesítést kapni az új videó receptjeinkről, iratkozz fel csatornánkra: https://www.youtube.com/user/segitunkfozni?sub_confirmation=1 />
Facebook csoportunk:
https://www.facebook.com/groups/256910011968971?locale=hu_HU />Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/segitunkfozni
Követhetsz minket Instagramon is: https://www.instagram.com/segitunkfozni
Tiktokon: https://www.tiktok.com/@segitunkfozni

További receptek, videó receptek: https://segitunkfozni.hu – @segitunkfozni

Hozzávalók a tésztához:
• 50 dkg finomliszt
• 2 dl tej
• 3 ek. tejföl
• 2 ek. zsír
• 1 tojássárgája
• 7 g instant élesztő
• 15 g só
Hozzávalók a krémhez:
• 10 dkg tepertő
• 5 dkg zsír
• ízlés szerint só
Hozzávalók a lekenéshez:
• 1 egész tojás

Elkészítés:
1. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a tejet, a tojássárgáját, a tejfölt, a zsírt és a sót, majd elkezdjük összedolgozni.
2. Miután alaposan begyúrtuk, 10 percet pihentetjük.
3. Lisztezett felületre tesszük és jó vékonyra kinyújtjuk.
4. Egyenletesen megkenjük a tepertőkrémmel.
5. A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd meglapítjuk, és a tekercs végétől is meghajtogatjuk.
6. Letakarva 20 percet pihentetjük, és ezt a folyamatot, még kétszer megismételjük. Így összesen 1 órát pihen a tészta.
7. A 3. pihentetés után kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra.
8. A tészta tetejét beirdaljuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
9. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket felvert tojással lekenjük.
10. Negyed órát pihentetjük, ez idő alatt előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
11. Alsó-felső sütésmódon kb. 10-15 percig sütjük, ezután még további 5 percet hőlégkeveréssel.

Vélemény, hozzászólás?