Kovászos uborka recept ◾ HAGYOMÁNYOS, EGYSZERŰ BEFŐZÉS

A kovászos uborka simán készülhet burgonyával is, ha a gluténmentesség a cél, ugyanis a kenyeret nem a kovász miatt tesszük bele. Tulajdonképpen csak jól lakatjuk vele a tejsav baktériumcsaládot, hogy minél gyorsabban szaporodjanak és beérjen az uborkánk. Ha eddig nem volt terítéken a kovászos uborka nálad, nézd meg a videót és bátran állj neki. A pontos recept és készítése a leírásban, lentebb. ⬇

📽️ A videóhoz felirat is elérhető, csak kapcsold be fent.

Nézz még több receptet képekkel a weboldalamon itt: http://annuskam.hu/

◽ ◽ ◽ Még több tartalomért ◽ ◽ ◽
Iratkozz fel a csatornámra itt: http://bit.do/e8KD6
Ha megnyomod a 🔔 csengőt, kapsz értesítést az új videóról.
Kövess Facebookon is itt: https://www.facebook.com/wannuskam/
Kövess Instagramon is itt: https://www.instagram.com/wannuskam/

💡 Tippek:
◾ 2%-os sóoldat annyit tesz, hogy literenként 2 dkg sót teszünk bele. Ezt csökkenthetjük literenként 1 dkg-ra vagy emelhetjük literenként 3 dkg-ra is.
◾ 2,5 kg uborka megy általában ebbe a hagyományos üvegbe, de attól is függ mennyire görbék az ubik vagy mennyire nagyok. Én mindig kicsit többet veszek hozzá.
◾ Minél egyenletesebben biztosítjuk neki a 25 fokos hőmérsékletet, annál gyorsabban elkészül.
◾ Az uborka mellett sok más zöldséget is lehet kovászolni. Pl. karfiol, káposzta, retek és az új lila hagyma a kedvencünk. Ezek nagyon finoman tudják kísérni a sülteket és igazán pikánsak 1-1 szendvicsbe szeletelve is.
◾ Mindig válassz friss és sérülésmentes zöldséget. Fonnyadt uborkából nem lesz finom koviubi. Azt tudnod kell, hogy a házi koviubi mindig puhább a boltihoz képest, amiben són és fűszeren kívül lehet akár borkén is, hogy roppanós maradjon a zöldség.

▶ RECEPT
https://annuskam.hu/kovaszos-uborka-recept/

#annuskám #recept #koviubi

Vélemény, hozzászólás?