http://fullstartv.com/bangkok/
BANGKOK
Egyszerre ultramodern és vidékies, a XXI. századhoz méltóan hipergyors, és a buddhista meditációhoz hangoltan komótos. Ezzel lehetne leginkább röviden jellemezni.
A világ jelenleg legtöbb turistát vonzó városában ott van az egész világ.
Bangkok, Thaiföld fővárosa és egyben legnagyobb városa is. A város lakossága közel, 8.300.000 fő, míg a bangkoki agglomeráció közel 15 millió.
A város központja, a Csaophraja folyó jobb partján fekszik, a Thai-öböl mellett.
A nemzetközi megítélés szerint Bangkok viszonylag új városnak számít, mivel csak alig több mint 200 éves. Bangkokot az előző főváros Ayutthaya 1767-es pusztulása után kényszerből építették fel. Mára már Bangkok túlzsúfolt és a környezete megromlott. Bangkoknak 50 kerülete van. Jelenleg a városban több mint 1000 felhőkarcoló található. Bangkok tengerszint feletti magassága csupán 2 méter.
A város mocsaras területen fekszik, két hüvelyket süllyed évente, ráadásul jelentések szerint a város 2030-ra teljesen víz alá kerülhet.
Bangkok trópusi éghajlatú. Az átlaghőmérséklet, városban 27,8 °C, amit sokszor a 95 százalékos páratartalomnak köszönhetően sokkal melegebbnek érzünk. Magyar állampolgárok 30 napig tartózkodhatnak vízum nélkül az országban, azon túl már kötelező kiváltani. Hivatalos pénzük a Bath, mely 3 euró centet takar. Ne felejtsük, hogy a külföldről érkező turista pénze nem ér annyit, amennyit otthon, így az átváltáson sok pénzt veszíthetünk. Aki Thaiföldre utazik, érdemes informálódnia a védőoltással kapcsolatosan. Egy komplex oltás ára úgy 150 euró. Bár sok ember a saját felelősségére, nem adatja be, így tettünk mi is!
Ha megérkezünk a Bangkoki reptérre Sumavabhumira, érdemes körültekintően tájékozódni a világ egyik legnagyobb repterén.
A 2006-ban átadott reptéri méretek rekordokat döntöttek. Itt van a világ legnagyobb fedett terminálja (560 ezer négyzetméter). Összesen 120 kapu várja a repülőgépeket, maga a reptér pedig 132 négyzetkilométer. A Bangkok Post jelentése szerint, az első napon 800 járat és 120.000 ezer ember fordult meg rajta. Thaiföldi tartózkodását megkönnyítheti, ha a reptéren vásárol telefonkártyát, így helyi tarfával beszélhet, és pár Euróból intézheti a nyaralása során indított hívásokat. A reptérről Bangkok központja 30 km-re található. Taxival 600 BHT, de gyorsabb a magasvasút, hiszen a dugó itt természetes jelenség. Érdemes az elsőt választani, ekkora útra igazán nem sok pénz és így a fárasztó utazás után bőröndjeinket sem kell cipelnünk. Sőt a sofőr a szállodánk előtt fog megállni. Érdemes odafigyelni bőröndünk tartalmára indulás előtt, hiszen az ember sok felesleges dolgot bepakol, amire csak kint döbben rá.
https://www.facebook.com/fullstartv

Zene:
„Jealous Freaks”, előadó: Zilo Groove

teljes filmek magyarul

Recent Posts

Tremors 2: Aftershock | Canadian First Time Watching | Movie Reaction | Movie Review | Commentary

Simone & George are reacting to Tremors 2 : Aftershock for the first time! Canadians…

22 perc ago

Az égig érő borsófa, meg a túróházikó (belorusz népmese)

A mesék, főleg a népmesék, általában valamilyen ősi bölcsességet, tanítást hordoznak magukban, amelyek megértéséhez nem…

1 óra ago

Blaze Shows Love To All His Fans

#blaze #fans #fastestkid #showinglove Blaze Shows Major Love

10 óra ago

Cashback upto Rs. 750 on Credit Card Bill Payments 🥳

In this short we discuss how you can earn cashback upto Rs. 750 on credit…

12 óra ago

How Credit Card Works? Should You Own a Credit Card?

Get your Credit Card through ZET now : https://bit.ly/4axXdp1 Credit cards are often misused, leading…

12 óra ago

Credit Cards vs Debit Cards (And When to Use Them)

In this video, we will go over the main differences between credit cards and debit…

12 óra ago