Almáspite recept – elkészítés – sütés – nyújtás
Kiemelt recept
adag
Hozzávalók
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojás
0.5 csomag sütőpor
7 nagy db alma
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
Elkészítés
A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbenfel ne hólyagozzon.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
Sütés hőfoka: 160 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 30×25
Sűtés ideje: 20 perc
In this short we discuss which are the top 3 credit cards for UPI spends.
Want help 2.36x your Sales Skills? Book a call here: https://nepqtraining.com/smv-yt-splt-opt-org _ ✅ Resources: JOIN…
Think health insurance with a low premium is best for you? Do you get mesmerized…
In the last year and a half, seven of the 12 major insurance carries in…
Hall of Famer Derek Jeter knows your house is home base for your dreams. That’s…
Life insurance companies don't even care about LDL Cholesterol, why do you? Save on the…